Protest mod den foreslåede vejføring

Underskriftindsamling

Bylauget opfordrede i juni 2011 Landerslevs borgere til at skrive under på en protest mod den unødvendige vejføring gennem Landerslev.

2.000 flere biler over den nye bro er tilsyneladende vigtigere end trafikdødsfald i Landerslev.

ü  Kommunens forslag vil forøge trafikken gennem Landerslev fra 3.200 til 6.400 biler i døgnet

ü  Dette medfører betydelig mere støj og forurening i Landerslev

ü  Skolevejen bliver endnu mere usikker - trafikdrab i Landerslev stiger til 1 hver 1-2 år ifølge tal fra vejsektoren.dk

ü  Færden på tværs af Landerslev by bliver mere besværlig og farlig

Alt dette for at der kan spares maksimalt et minuts køretid og for at der muligvis kommer 2.000 flere biler over den nye bro (20.000 i døgnet i stedet for 18.000 i døgnet).

Derfor har vi et alternativ forslag der medfører, at Landerslev by ikke spoleres af en unødig stærk forøgelse af den gennemkørende trafik og i øvrigt sparer kommunens borgere for øgede udgifter til drift af den nye unødvendige vej.

Vejdirektoratets forslag:

a) Fra Hyllestedkrydset til tilslutningsvejen gennem  Landerslev og Ny Landerslevvej.
Afstand: 2.9 km. Beregnet køretid 2:24 minutter

Alternative forslag:

b) Fra Jægerspris til brotilslutning over Hyllestedvejen med blødt højresving.
Afstand: 3.6 km. Beregnet køretid 2:42 minutter

c) Fra Jægerspris til brotilslutning Hyllestedvejen uden blødt højresving.  
Afstand: 4.7 km. Beregnet køretid 3:30 minutter

Stort set alle husstande i Landerslev skrev under på protesten, og de 220 underskrifter blev afleveret til borgmester Ole Find Jensen på et møde den 28. juni 2011.

Borgmesteren gav på mødet udtryk for forståelse for holdningen hos Landerslevs borgere, og han lovede, at bylaugets henvendelse vil indgå i det videre forløb.


Mødet med borgmesteren



Artikel i Lokalavisen Frederikssund den 30. juni 2011:


Afleverer protest-underskrifter

220 Landerslev-borgere har protesteret mod tilkørsel til kommende fjordforbindelse

Af Henrik Gregersen

220 borgere i og omkring Landerslev er så utilfredse med de planlagte tilkørsler til en kommende fjordforbindelse, at de tirsdag afleverede en bunke underskrifter til borgmester Ole Find Jensen som tegn på deres protest.
Indbyggerne frygter, at den nye tilkørsel hvert år vil koste menneskeliv som følge af den stigende trafikmængde.
Den planlagte tilkørsel til broen vil ifølge borgerne øge trafikken gennem Landerslev fra 3.200 til det dobbelte - 6.400 - pr. døgn.
Samtidig med protesterne har borgerne afleveret to alternative forslag til, hvordan man kan etablere en anden vejføring, som ifølge dem vil genere langt færre.
"Det er stort set samtlige husstande i Landerslev-området, der står sammen om det her. Det giver ikke nogen mening at holde fast i en løsning, hvor man generer så mange mennesker for så lidt," fortæller Michael Tange.
Borgernes to forslag øger køretiden fra Hyllestedskrydset nord for Landerslev med op mod et minut fra de 2,24 minutter, turen ifølge Vejdirektoratet kommer til tage, inden man når frem til den nye tilslutningsvej.
Samtidig vil der ifølge Vejdirektoratets beregninger være et fald på 2.000 biler i forhold til de 20.000 forventede daglige bilture over fjorden.
De biler vil i stedet køre over Kronprins Frederiks Bro:
Allerede under høringsfasen protesterede Landerslev Bylaug til Vejdirektoratet mod planerne.
Herfra lød svaret dog, at da der er tale om kommunale veje, er det Frederikssund Kommune, der har ansvaret for vejføringen i området.
Og i Frederikssund Kommune har holdningen været klar.
Her holder man nemlig fast i den planlagte linieføring:
”Baggrunden for kommunens holdning er, at der ønskes flyttet så meget trafik fra Kronprins Frederiks Bro til en ny sydlig fjordforbindelse som muligt. Endvidere ønsker kommunen de mest optimale forbindelser mellem en ny fjordforbindelse og Jægerspris/Kulhuse-området uden unødvendige omveje. Kommunen ønsker endvidere at bevare den gode direkte forbindelse imellem Skibby, Lyngerup, Jægerspris og Kulhuse via Landerslevvej."

Korrespondance med transportministeren


Bylauget har den 29. juni 2011 orienteret såvel transportministeren som Vejdirektoratet om de indsamlede 220 protester og om mødet med borgmester Ole Find Jensen, hvor protesterne blev afleveret.

Transportminister Hans Chr. Schmidt har herefter den 29. august 2011 skrevet således til bylauget:

Kære Michael Tange
Tak for din henvendelse af 29. juni 2011 på vegne af Landerslev Bylaug vedrørende en ny fjordforbindelse og den planlagte linjeføring for "Ny Landerslevvej".

Jeg har noteret mig jeres synspunkter, og jeg har anmodet Vejdirektoratet om at drøfte sagen med Frederikssund Kommune.

Med venlig hilsen

Hans Chr. Schmidt