Referat af Generalforsamling torsdag den 16. april 2015 på Færgegården

Den dejlige aprilaften begyndte med at museumsinspektør Naomi Pinholt gav en lille rundvisning på museet og fortalte ikke bare om stormen Bodil og de ødelæggelser

den medførte, men også om mange andre storme, som havde været gennem tiderne.  Meteorologisk Institut har kun ført statistik over vejrfænomener i omkring 100 år, men der har været mange store storme gennem tiden. Det viser historien. Dette fremgår bl.a. af gamle aviser og fortællinger.  De store storme er listet efter årstal og med beskrivelser af omfanget. En af årsagerne til de store ødelæggelser ved Bodil stormen december 2013 var udover at det var en helt utrolig voldsom storm, at befolkningstallet og dermed antallet af huse langs kysterne var steget voldsom gennem tiden.  På væggene i museet er der malet bølger, der indikerer vandstanden under stormene i forhold til daglig vande. Det var virkelig interessant.

Efterfølgende holdt vi generalforsamling med kaffe og kage

  1. Ole K. Hansen blev valgt som dirigent.
  2. Michael Tange aflagde årsberetningen. Bylauget havde i maj 2014 arrangeret en tur med Skarven. Vi var 14 personer med på turen med Poul Mortensen som kaptajn. Poul Mortensen fortalte om Skarvens historie. Vi sejlede ud i solskinsvejr med et lille pitstop ved Gershøj og hjem i regnvejr. En vellykket tur. Til skt. Hans var op mod 90 personer samlet på Bombakken. Vi havde saxofonmusik til midsommervisen. Det var Esther og Poul  Friis fra Orebjergvej 4 som sørgede for det. Til sommerfesten i august måned var vi små 30 voksne, der havde en dejlig aften med god mad fra Smørrebrødsbixen v/ Tina Christensen. Kjeld stod for quizzen. 20 spørgsmål til professoren. Det var en succes. Dog var vi ikke så heldige med vejret. Det blev hurtigt koldt og de sidste forlod teltet ved 23-tiden. Meget tidligere end ellers. Michael ajourførte os mht. sagen om grusgraven og trafiksagen. Bylauget følger det nøje og har den opfattelse, at den nye ledelse i kommunen er mere lydhør.
  3. Jørgen fremlagde regnskabet. Han gennemgik det minutiøst, så alle kunne være med. Det vat er overskud på ca 1000 kr. Regnskabet blev godkendt.
  4. Micahel Tange blev genvalgt til bestyrelsen, Ole K. Hansen blev valgt til bestyrelsen i stedet for Henning Ruus-Jørgensen, som er fraflyttet.
  5. Esther Friis blev nyvalgt som suppleant og Knud Alling blev genvalgt som revisor
  6. Der var ingen indkomne forslag.
  7. Evt: Der er en landsbypulje, som vi måske kunne søge om bevilling af bord+bænkesæt.

Generalforsamlingen foregik i ro og orden.
14 medlemmer deltog i generalforsamlingen.