Referat af generalforsamling lørdag d. 22.8.kl. 15.30

23.10.2020

Referat af generalforsamling i Landerslev Bylaug lørdag d. 22. august. 2020.

14 personer deltog.

1. Valg af dirigent: Poul Friis

 2. Formandens beretning blev i år aflagt af Jørgen, da Michael var blevet syg. Generalforsamlingen blev ikke afholdt i marts 2020, pga. coronaepidemien.
Beretningen omfatter perioden fra 1/3 2019 til 29/2 2020.
Der er i årets løb afholdt 8 bestyrelsesmøder, og skrevet adskillige skrivelser til forskellige myndigheder.

 Grusgraven –
Der er 3 hovedpunkter i bestyrelsens arbejde med grusgraven:

1: I forbindelse med råstofplanerne, som Regionen udarbejder.
Landerslev Bylaug deltog i møde på Elværket om Råstofplan 2020 i maj 2019. Også flere beboere fra Landerslev deltog i mødet. Ifølge råstofplanen skal graveområdet udvides helt op til Landerslev og Femhøjvej og der er foreslået et nyt graveområde vest for landerslevvej. Råstofplan 2020 er endnu under udarbejdelse og kommer i endelig høring 23. september 2020.

2:Bestyrelsen har skrevet adskillige breve til Region Hovedstaden omkring gravetilladelserne. I øjeblikket er det gravetilladelsen fra 2015 der er gældende, men der er gravet den mængde, man har tilladelse til, så der er ikke så stor aktivitet i grusgraven lige nu. Der er ansøgt om en ny gravetilladelse, som hvor bestyrelsen har sendt høringssvar her i august 2020.

3. Bestyrelsen følger op på, om gravetilladelserne bliver overholdt. Der har været mange tilfælde, hvor gravetilladelsen ikke har været overholdt:

Der er gravet alt for meget grus de enkelte år.

Der er ikke anlagt støjvolde mod nord.

Der er gravet udenfor graveområdet.

Der er gravet overjord væk uden tilladelse.

Sandsynligvis gravet dybere end tilladt

Der er opsamlet vand i bunden af grusgraven uden tilladelse.

Vi har klaget over at der tabes alt for meget sand og grus på vejen og cykelstien og at der er et massivt støvproblem langs Landerslevvej. Her har vi henvendt os både til Region H og politiet. I foråret 2020 fik vi brev fra politiet, at der er et påbud om overdækning af lastbilerne.

Vores opfattelse er, at der bør føres et meget skrappere tilsyn af Region H

Bestyrelsen har haft kontakt med Frederikssund kommunes formand for plan og miljøudvalget, Jørn Bech om grusgraven og trafikken. Vi har også haft kontakt med Lyngerup Bylaug. TV2 Lorry har været på besøg og de har lavet et klip om hvordan det er at bo i nærheden af en grusgrav og hvilke gener det giver. Formand Michael Tange og beboere fra Solhøjstræde udtalte sig. Klippet blev sendt i TV2 Lorry.

 Trafik
I forbindelse med bygningen af Kronprinsesse Marys bro, sagde en prognose, at antallet af biler der kører gennem Landerslev ville stige fra ca. 3000 til ca. 6000 efter åbningen af den nye bro. Det er heldigvis ikke tilfældet. En del af årsagen er nok, at Kronprinsesse Marys Bro blev en betalingsbro. Vi har skrevet til både politi og Frederikssund Kommunes tekniske forvaltning omkring vores lyskryds. Folk kører generelt for stærkt gennem Landerslev. Lyskrydset har dog fået farten ned. Men der er stadig farlige situationer fra Orebjergvej og ud på Landerslevvej. Der er mange, der er ikke respekterer lyssignalet. Vi har ikke fået megen respons fra Teknisk Forvaltning på vores henvendelse, men her i maj 2020 er det besluttet, at lyskrydset skal fjernes og der skal laves andre fartdæmpende foranstaltninger.

 Arrangementer:
Vi holdt affaldsindsamling sammen med Danmarks Naturfredningsforening. Vi var 18, der deltog i 2019 - det var rekord. Her i 2020 blev indsamlingen aflyst pga. corona. Den finder sted 19. september i stedet for.

Ved Skt. Hans i 2019 deltog rigtig mange traditionen tro. Der blev ikke lavet noget bål i 2020 pga. corona.

Ved sommerfesten 2019 var vi ca. 40 personer, som hyggede sig med leg, snak og mad fra grill.

Bylauget har sat påskeliljer ved byportene på de 4 indfaldsveje.

 3. Jørgen gennemgik regnskabet, som viser et overskud på 781 kr. Kassebeholdningen pr. 28.2.2020 er på 13518,98 kr. Regnskabet blev godkendt.

  4. Kjeld M. Hansen, Jørgen Markvard og Anne Bahn Hansen blev genvalgt med applaus.

  5. Ny suppleant blev Bente Sønderskov. Maj-Britt Lund blev genvalgt som revisor

  6. Bestyrelsen havde foreslået, at der blev indkøbt nabohjælp-skilte - mindst 4 stk. Generalforsamlingen gav godkendelse til køb af 6 stk. Nabohjælp eksisterer nu via en app.
25 beboere i Landerslev er tilmeldt app´en. Der må gerne komme flere.

 7. Eventuelt. Der er 3 store træer på gadekærspladsen. De skygger for solen til huset Landerslevvej 67. Der blev drøftet fældning / beskæring. Der blev nævnt, at det er godt for biodiversiteten, at græsset på gadekærspladsen ikke bliver slået. Bestyrelsen tager sagen op.

Tidligere blev græsset på Bombakken slået. Nu er det på toppen ved at gå i skov. Bestyrelsen overvejer, hvad der skal ske.

Bestyrelsen har 2 gange søgt om en hjertestarter og fået afslag begge gange.

Ref. Anne Bahn Hansen