Det skraverede område markerer den del af Ny Landerslevvej, Frederikssund Kommune anbefaler at droppe, så en del af trafikken ledes uden om Landerslev

Det skraverede område markerer den del af Ny Landerslevvej, Frederikssund Kommune anbefaler at droppe, så en del af trafikken ledes uden om Landerslev

Bylaugets underskriftindsamling har båret frugt.

Lokalavisen/Frederikssund har den 1. december 2011 bragt følgende 2 artikler:


Artikel 1
Kommunen: Skån Landerslev

Bilisterne må hellere bruge nogle få ekstra sekunder i bilen på Hornsherred end drøne i tusindtal gennem Landerslev

Det er nok for tidligt at lade champagnepropperne springe.
Men borgerne i Landerslev og omegn kan tilsyneladende godt begynde at studere tilbuds-aviserne for at se, hvilket mærke de skal lægge på køl.
Frederikssund Kommune anbefaler nemlig Vejdirektoratet, at man dropper en del af det planlagte arbejde med tilkørslerne til en kommende fjordforbindelse af hensyn til borgerne.
I et brev til Vejdirektoratet, som Lokalavisen har fået aktindsigt i, skriver Frederikssund Kommune, at man finder det "tilstrækkeligt at føre Ny Landerslevvej til Lyngerupvej, og ønsker således ikke den nordlige del af Ny Landerslevvej etableret, men ønsker heller ikke, at Landerslevvej afbrydes syd for Landerslevvej.
Med den ovennævnte løsning bliver Landerslev væsentligt mindre trafikbelastet end ved et fuldt anlæg af Ny Landerlevvej."
"Det er vores vurdering, at man vil kunne finde en løsning, der på den ene side er fuldt acceptabel for trafikanterne, og på den anden side letter udsigten til, at man vil få en kraftigt øget trafik gennem Landerslev. Dén her løsning vil ganske vist give trafikanterne nogle få sekunders ekstra transport, men det er i et omfang, der i vores øjne ikke er problematisk," lyder det fra Eivind Mortensen, der er direktør for Teknik og Miljø i Frederikssund Kommune.



Artikel 2

Borgerprotest delvist imødekommet
Landerslev Bylaug: “Der er stadig udfordringer”

Borgerne i Sydbyen i Frederikssund har været flere og mere synlige i den offentlige debat.
Men en borgergruppe i Landerslev har været lige så ihærdige i deres arbejde på at lige netop deres område ikke skulle blive ramt af voldsomt stigende trafik, når en ny fjordforbindelse bliver en realitet.
Således er borgergruppen både kommet med indsigelser overfor Frederikssund Kommune og Vejdirektoratet overfor den planlagte tilkobling til fjordforbindelsen til den nordlige del af Hornsherred.
Og i hvert fald i Frederikssund Kommune har protesterne tilsyneladende gjort indtryk.
Ganske vist følger Frederikssund Kommune ikke borgergruppens indstilling om, at trafikken allerede nord for Landerslev skulle ledes ud på Lyngerupvej.
Men i sin indstilling til Vejdirektoratet peger Frederikssund Kommune på en mellemløsning, der vil sende i hvert fald en del af trafikken uden om Landerslev:
Frederikssund Kommune vurderer, at en løsning, hvor trafikken mellem Jægerspris for fjordforbindelsen deles mellem Landerlevvej og Hyllestedvejen/Skovnæsvej er tilstrækkelig og vurderer på den baggrund, at der ikke er behov for det fulde anlæg af Ny Landerslevvej,? skriver kommunen til Vejdirektoratet.
Michael Tange, der på vegne af Landerslev Bylaug har bragt sagen op overfor både Vejdirektoratet, Transportministeriet og Frederikssund Kommune ser da også kommunens anbefaling som en delvis imødekommelse af deres ønsker.
"Det vil give en forbedring. Men der vil stadig være en forøget trafik gennem byen. Derfor er det nødvendigt fortsat at presse på for at få fartdæmpende foranstaltninger omkring Landerslev og en god tilkørsel til Lyngerupvej, så flest muligt vælger den vej," siger Michael Tange.
Han mener fortsat, at bylaugets eget forslag om at lede trafikken helt uden om Landerslev, ved at forbinde Landerslevvej med Lyngerupvej nord for Landerslevvej ville være optimal.

Se også: